In dit artikel

Hoe word ik weer mezelf?

In dit artikel

Hoogst waarschijnlijk loop je in je leven tegen een blokkade aan en ben je niet echt gelukkig in je relatie. Het voelt heel onvrij en het loopt niet zoals je echt wilt, terwijl je er juist zoveel aan doet. Dit onbehagelijke gevoel begint zodanig te wringen dat je weet dat je daar heel graag zo snel mogelijk uit wilt losbreken. Vraag jij je af: Hoe word ik weer mezelf? Gelukkig, stralend, genietend en vrij.. Precies zoals ik echt ben!? Maar weet je nog niet hoe je dit aan kunt pakken op een constructieve manier en snak je naar tips, handvatten en ben je op zoek naar lichtpuntjes die je ook zelf kunt gaan toepassen zodat je wél weer helemaal kunt genieten en stralen helemaal als jezelf?

Help! Ik doe me anders voor dan ik ben…

Durf jij de meest uitdagende oefening te doen, om je ware zelf terug te vinden? Lees dan verder..

Jezelf kwijt zijn en weer vinden

Ja, ik ben mezelf gaandeweg kwijt geraakt.. hoe vind ik mijn ware zelf weer terug?

Allereerst is het zo belangrijk om dit te erkennen.. hier begint het mee. Meestal zitten er gevoelens van schaamte omheen en kun je het gevoel hebben dat je hebt gefaald. Dus het gegeven dat je dit nu leest getuigt van een enorme moed, en innerlijk bewustwording waar je al middenin zit. Je hebt al heel veel stappen gezet. Super om jou hier te ontmoeten. Je bent jezelf dus kwijtgeraakt, maar je weet al dat dat niet het eindstation is. Je bent opzoek naar wie je echt bent. En dit zoeken komt voort uit een onzichtbare aantrekkingskracht naar jouw ware zelf toe. Of is het andersom? Lonkt en trekt jouw Ware Prachtige Zelf jou nu, op dit moment je naar jouw Essentie toe?

Jezelf kwijt zijn en weer vinden

Ja, ik ben mezelf gaandeweg kwijt geraakt.. hoe vind ik mijn ware zelf weer terug?

Allereerst is het zo belangrijk om dit te erkennen.. hier begint het mee. Meestal zitten er gevoelens van schaamte omheen en kun je het gevoel hebben dat je hebt gefaald. Dus het gegeven dat je dit nu leest getuigt van een enorme moed, en innerlijk bewustwording waar je al middenin zit. Je hebt al heel veel stappen gezet. Super om jou hier te ontmoeten. Je bent jezelf dus kwijtgeraakt, maar je weet al dat dat niet het eindstation is. Je bent opzoek naar wie je echt bent. En dit zoeken komt voort uit een onzichtbare aantrekkingskracht naar jouw ware zelf toe. Of is het andersom? Lonkt en trekt jouw Ware Prachtige Zelf jou nu, op dit moment je naar jouw Essentie toe?

Ontdek de aantrekkingskracht van je ware zelf

Je wilt je weer vrij voelen.. en Stalen helemaal als jezelf… en dit is een diep weten in jou. Ook al is er twijfel (gaandeweg) overheen gekomen. Je kern roept je, lonkt je, trekt aan je, laat je niet met rust. En iets van deze fluisteringen heb je al gehoord.. Het gemis is wederzijds.. (of is het de blije verwachting van weer samen zijn als één?!) dus is er aantrekkingskracht. En ik wil je graag laten zien hoe zich dit o.a. manifesteert in jou leven.. zodat je dit gaat herkennen als hele welkome richtingaanwijzers.

Unieke richtingaanwijzers

Zo buiten.. zo binnen

Wat zich diep vanbinnen afspeelt; reflecteert zich ook in de wereld om ons heen. Dus we kunnen nu best deze kosmische wet benutten voor zelfonderzoek; juist om jezelf terug te kunnen vinden, gaan we eens opzoek via de levenssituaties die je nu hoog zitten, de sprong maken naar jouw ware zelf toe.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

De meest uitdagende oefening om je ware zelf terug te vinden:

❤ Kijk eens naar je leven… Waar loop je tegenaan.. en onderzoek wat jij dus allemaal hele irritante situaties vindt; of sterker nog; Wie vind jij superirritant?

  • Je baas?
  • Je schoonmoeder?
  • Het aspect van je (ex)-partner waar je je je zo aan ergert…
  • Benoem het maar….
  • ❤ Ontdek in deze situatie(s) met bijbehorende persoon de exacte gedraging waar jij de kriebels van krijgt.

    ❤ Wordt je er boos van? Vind je er wat van? Eerlijk: Benoem dit…….

    ❤ En vraag je zelf nu oprecht af: Is dit een aspect in mezelf wat ik me (nog) ontzeg?

    ❤ Wat heeft gemaakt dat ik deze gedraging (wat ik nu dus zo irritant vind bij die ander) zelf niet leef, mezelf niet toesta om dit te uiten.. (al is het maar een beetje ervan.. “Nee, ik heb het helemaal ontkent als optie”..) Maar waarom?

    ❤ Hoe zou je leven eruit zien als je de ware achterliggende oorzaak van het niet-helemaal-jezelf-zijn zou oplossen?

    Welke oude pijn houdt je (nog) tegen om jezelf te zijn?

    Wat mocht jij eigenlijk vroeger van je ouders vrij uiten en welke aspecten van jezelf waren simpelweg niet toegestaan of zelfs uit den boze? Hoe vrij kon jij jezelf uiten? Mocht jij er helemaal zijn? Mochten echt alle kleuren van de regenboog er zijn, qua ontwikkeling van jezelf? Op dit stuk in je proces is het zo goed om hulp in te schakelen van een ervaren therapeut die er samen met je naar op zoek kan gaan in een veilige setting; het liefst Holistisch. Zodat je voorbij de façade kan onderzoeken wat je nog tegen houdt om jezelf te zijn.

    Ontwar je emoties en leef ten volle

    Niet wat ons overkomt maakt dat we ons voelen zoals we ons voelen, maar hoe we ermee omgaan.

    “Ja, ik wil weer helemaal mezelf zijn, ook bij anderen!” Hoe vind je de achterliggende oorzaken? Om deze vraag te beantwoorden (“Hoe word ik weer mezelf?”) kun je ook jezelf liefdevol het volgende vragen:

  • Wat voel ik echt? Ja, achter m’n façade of masker?
  • Hoe gaat het nu met jou, mooi mens? Meestal komen we nog oude onverwerkte ervaringen tegen die een mix aan gevoelens oproepen waardoor we een knoop in ons buik kunnen voelen. En deze innerlijke obstakels zijn er om overwonnen te worden.

    Helemaal jezelf durven zijn

    Helemaal jezelf zijn, dat doe je in 5 stappen:

  • Dus ten eerste door te erkennen waar je op vast loopt, en te ontdekken waar de oude pijn nog zit. En alsnog de oude onverwerkte ervaring verwerken. Dit kun je zelf helen, met fijne begeleiding in Hypnotherapie of met zelfhulp methoden, zoals Ademwerk en Innerlijk kind werk.
  • Overtuig jezelf van de waarde die je BENT. *Lees dan verder, want er komen nog hieronder 4 verrassende tips.
  • Zet je masker af. Eerst zelf.. als een liefdevolle volwassene naar een kind toe, zoals je dat ook nu zo vanzelfsprekend zou doen. Lekker gek, en bovenal jezelf.
  • En vervolgens houd je masker af door het te oefenen, in de buitenwereld; Ten volle vanaf nu! En in iedere nieuwe ontmoeting vanaf dag één.
  • Benut heilzame affirmaties: Zeg dagelijks: “Ik ben mezelf, iedere dag geniet ik er nog intenser van. Ik hou van mij… precies zoals ik ben… En zó is het!”
  • Met hulp van Hypnotherapie zet je je masker af

    Om te ontdekken wie je echt bent en dicht bij jezelf te zijn én te blijven ook ten midden van uitdagende levenssituaties helpt hypnotherapie je bij je proces. Wil je weer jezelf zijn, en weer vrij contact met je ware gevoelens ervaren? Wil je echt licht laten schijnen op jouw hart en vraag je je af: Ik wil weer mezelf zijn, maar ik durf niet, hoe los ik dit op? En hoe versterk je je innerlijke licht, en hoe bevrijd je je authentieke zelf, je ware zelf voorbij je aangeleerde patronen? Dan is deze therapie echt iets voor jou.

    “Ja, ik wil weer mezelf zijn!” Waarom jezelf zijn makkelijker is dan je denkt

    Deze 4 verrassende argumenten halen het beste in je boven, als je merkt dat je er toch wel voor wilt gaan; om dit te krappe jasje van je af te gooien… Deze 4 positieve tips zijn voor een optimale mindset:

  • Je trekt mensen aan die bij je passen, omdat je lekkerder in je vel zit.. wordt je magnetisch voor andere toffe mensen die ook bewuster zijn van zichzelf. Er is heel veel om uit te wisselen. (gelijkgestemden trekken elkaar aan)
  • Je voorkomt talloze problemen, omdat je dichter bij je hart leeft. Dit straal je ook uit. Terwijl leven in een half leugen, omdat je nu eenmaal in zo’n patroon zit waarbij je een masker draagt van mensen behagen, je aanpassen, jezelf wegcijferen.. met een knoop in je buik en een lach op je gezicht jezelf anders voordoen dan je werkelijk bent echt een lagere frequentie heeft en ook daardoor onnodig situaties laat voortbestaan die dus ook van lagere orde zijn. De uitstraling van je hart daarentegen is van zuiver liefdes licht. Wijs, moedig en vrij.. van origine.. Zodra je hier weer vanuit handelt en vanuit leeft, lossen problemen op als sneeuw voor de zon.
  • Je houdt energie over. Doordat je niet meer hoeft te vechten, vluchten, of bevriezen.. Je deze spierspanningen en vastgezette energie niet meer hoeft vast te houden en paraat continu bij je te dragen.. lossen spanningen zich ook op.. en zal de energie weer vrij doorstromen. Dit geeft licht, lucht, liefde en ruimte..
  • Je groeit! ‘Yes’.. je bevindt je op het pad van zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Dit is echt verrijkend op ieder levens vlak. Het werkt enorm aanstekelijk, dit innerlijke licht. Het is alsof je uit verschillende te krappe jasjes loskomt. Dat wat anderen wellicht goedbedoeld eerder hadden voorgedaan of nóg voordoen… maar waarvan je nu bewust bent dat dit voor jou niet meer lekker zit. Je laat het los zodat jouw eigenwaarde het prettig overneemt.
  • Conclusie: Hoe word ik weer mezelf?

    Merk je dat je jezelf nog inhoudt, jezelf verschuilt achter een masker of façade.. terwijl dit aangepaste gedrag niet meer lekker zit? Hulp op je pad is enorm waardevol op dit punt in je proces. Samen met een ervaren therapeut zie je zoveel meer. En juist met hulp van Hypnotherapie leer je op een nieuwe manier om naar je gedachten, emoties en gedrag te kijken, zodat je hier weldra rust in kunt vinden door onverwerkte ervaringen alsnog te verwerken. Hierdoor ervaar je:

  • blijvende gemoedsrust
  • emotionele stabiliteit
  • meer vitale energie
  • schijnt jou innerlijk licht helder uit je hart
  • “Ja, vertel me meer over Hypnotherapie”

    Scroll naar boven

    Direct afspraak maken