In dit artikel

Negatief Zelfbeeld omvormen tot de persoon die je graag wilt zijn.

In dit artikel

In dit artikel lees je hoe het zit met weinig eigenwaarde en hoe je dit lage zelfbeeld oplost. Wat kun je zelf doen om dit te behandelen en wanneer in je proces is begeleiding onmisbaar? Ik vertel je hoe Hypnose heel goed zal helpen om dit negatief zelfbeeld diepgaand te veranderen, te transformeren en om te vormen tot een gewenst beeld van jezelf! Het oplossen van een laag zelfbeeld zal je in nieuwe prettige situaties brengen. Ik leg je uit hoe dit werkt in het brein. Allereerst: Herken jij altijd je negatieve stem in jezelf? Dat is wel heel belangrijk: nl. stap 1. om te zetten op weg naar een positief zelfbeeld.

Hoe herken je een laag zelfbeeld?

hoor je jezelf dit wel eens denken:

 • Ik ben niet leuk genoeg, ik mag wel wat beter m’n best doen.
 • Ik ben niet goed genoeg, dat kan beter.
 • Ik ben het niet waard.
 • Ik doe het wel alleen..
 • Niemand kijkt naar mij.
 • Niemand hoort me.
 • Niemand kent me echt.
 • Of weet je van jezelf dat je toch wel een masker draagt naar de buitenwereld toe? Dus maskeer je lage gevoel van eigenwaarde, compenseer jij dit lage zelfbeeld? Of het nu dikke lagen make up zijn, of een (stoerdere) houding die je je aanmeet, of je buik die je inhoudt, of het gevoel dat je iets moet overcompenseren.. : het zijn allemaal verpakte signalen die wijzen op een laag en negatief zelfbeeld.

  Hoe kom ik er vanaf?

  Allereerst. Dát waar je aandacht aan geeft; dát groeit. Zo gaat dat. Maar als je ergens vanaf wilt (meestal iets irritants van jezelf) dan geef je dat onbewust toch echt heel veel aandacht. Waardoor het terug zal komen. Meestal in hevige vorm. Want je geeft het aandacht en dan groeit het. Dus:

 • het onderkennen. “ja, ik denk dit”.
 • gewaar blijven van dát je dit denkt / gelooft.. ook in nieuwe situaties
 • keur jezelf niet af om het gegeven dat je dit negatieve bent gaan geloven.
 • maak tijd vrij om hier serieus op in te gaan. Het heeft een logische (vergeten) oorzaak.
 • Het zijn maar gedachten.. En je kunt je denken veranderen.

  Hoe buig ik mijn negatieve zelfbeeld positief om?

  Vanaf vandaag kún je er gewoon voor kiezen om dit te gaan geloven: “Ik ben wel leuk! Ik ben goed genoeg. Ik mag er zijn. Ik doe er toe. Ik ben de liefde waard. Ik ben prachtig zoals ik ben. Ik ben helemaal mezelf en zo vinden mensen mij echt fijn. Ik wordt bemind en geliefd.”

  ja, maar…

  Dat is het. Als je bewust een nieuw pad inslaat; dan kom je vast en zeker nog wat beren op de weg tegen. Draken om te verslaan, demonen en innerlijke saboteurs. Deze kun je vervolgens weer onderdrukken ( je geeft het dan onbewust weer aandacht.. niet handig) Of je zegt er opnieuw “JA” tegen.. dan erken je dit. Daar doe je goed aan. Maar hoe krijg je het gewenste beeld echt lekker diep in je onderbewustzijn geplant. zodat het echt eigen maakt zodat het van binnen uit logisch klinkt, voelt en ronduit de hoogste waarheid IS voor jou??

  Heeft het voordelen als ik negatief over mezelf denk?

  Je zou denken; “nee”.. nooit. Maar het tegendeel is waar. Als je bv. gelooft en ervaart dat je niet goed genoeg bent, dan is dat niet van gisteren op vandaag ontstaan. Het is veel ouder.. je draagt het al langer met je mee. Het is hoogst waarschijnlijk vroeger ontstaan in je jeugd aan de hand van een trauma. “ik ben niet goed genoeg’, klinkt als zo’n conclusie. En onbewust speelt het nog steeds en probeer je nog steeds om uit die penibele situatie weg te blijven. Deze inmiddels belemmerende overtuiging, heeft je aangezet tot een actie. Waarschijnlijk kon je op een of andere manier keihard je best doen van jongs af aan.

  Je deed er sindsdien echt alles aan om in gevoelsmatig dezelfde situaties wéér veilig te zijn.

  Om dit te bewerkstelligen, zul je (nog)steeds deze overtuiging moeten herbevestigen. (zo werkt je brein) Dus trek je eigenlijk ongewenste situaties / personen naar je toe, om maar steeds dit idee te blijven geloven.. dan zeg je: “Zie je wel, ik ben dus niet goed genoeg.. ik ga nog harder mijn best doen / me aanpassen / gevoel camoufleren” etc. Zodat? : ….. Ja, stel jezelf deze vraag en je kunt het voordeel ontdekken van dit negatieve stemmetje en laag zelfbeeld.

  Wat kan ik doen om positiever over mezelf te denken?

  Jezelf zo veel mogelijk omarmen met alles wat er is.

 • Waarnemen. Wat je denkt bij jezelf bewust ervaren.
 • Verruimen en aanvaarden. Je mind openen voor de stelling: dit lage zelfbeeld heeft een logische oorzaak.
 • Toestaan van gevoelens en herinneringen. Mild zijn naar alles wat een waardig plekje verdient.
 • Liefdevol doel voor ogen houden.
 • Begeleiding ontvangen om te werken aan een positieve mindset en de tools leren om dit ook vast te houden in ‘the heat of the moment’. Begeleiding ontvangen met innerlijk kind werk, ademwerk, traumaverwerking.
 • Volhouden. Geef jezelf de tijd en leer van therapie en doe verder wat nodig is totdat je echt rust en liefde voelt.
 • Laag zelfbeeld oplossen met Hypnotherapie

  Nu heb je al een idee welke stappen je kunt zetten om het beeld van jezelf om te vormen tot de persoon die je graag wilt zijn. Jij bent het waard! Ook al geloven drie cellen van niet. Dan nog ben je het waard. Oefen jezelf in deze gezonde mindset. En Hypnotherapie zal je hierbij enorm ondersteunen om snel en effectief te werk te gaan. Omdat Hypnose je diep laat ontspannen waardoor je van je linker hersenhelft (dag bewustzijn = alles wat je al weet van jezelf) naar je rechter hersenhelft over stapt (domein van dromen, gevoelens, diepe weten, en totale welbevinden)

  Voordelen van Hypnose bij het aanpakken van belemmerende overtuigingen.

  Het is deze totale samenwerking door van linker hersenhelft naar rechter hersenhelft te gaan met Hypnotherapie wat het verschil maakt. Belemmerende overtuigingen kun je wel degelijk omvormen. En op het allerdiepste niveau heel prettig in laten dalen. Je kunt namelijk niet zomaar iets nieuws over jezelf gaan geloven zonder op de plek van oorsprong plaats te maken om dit fijns ook lekker neer te zetten. Als er geen innerlijke ruimte is, omdat je dus iets negatiefs gelooft.. Dan is het heel belangrijk dit echt op te ruimen. Een plekje te geven, zodat er plaats is voor jouw positieve zelfbeeld!

  Ik ben het waard!

  https://jouwessentie.nl/wp-content/uploads/2020/12/Negatief-Zelfbeeld-hoe-los-ik-dit-op.jpg

  “Ik wil graag begeleiding!”

  Scroll naar boven

  Direct afspraak maken