In dit artikel

Psychosomatische klachten oplossen met Hypnotherapie

In dit artikel

Hypnotherapie benut het onderbewustzijn waar werkelijk alle antwoorden klaar liggen om opgehaald te worden. We halen dus de unieke innerlijke boodschap op die eigenlijk gehoord wil worden. Begrepen en belangrijker nog: geleefd. Zo kan het dat psychosomatische klachten oplossen dankzij Hypnotherapie omdat we naar de kern gaan. Lees hier hoe dit o.a. in zijn werk gaat.. en wat je nu al kunt doen. Ben je benieuwd, en wil je al zelf een oefening met hypnose doen en ervaren? Lees dan verder…

Hoe werkt eigenlijk een psychosomatische klacht?

Allereerst: Wat is het? Psyche betekent geest, soma betekent lichaam. Onverwerkte ervaringen en emoties geven gevoelens van stress en kunnen zich gaan uiten via het lichaam. Psychosomatische klachten zijn dus lichamelijke klachten die een psychische achterliggende oorzaak hebben en geen lichamelijke. Dat betekent dat medici niet altijd, of zelfs helemaal geen lichamelijke verklaring voor de klachten vinden. Bovendien zijn er talloze klachten die niet of moeilijk medisch vast te stellen zijn. Wellicht zijn de manieren van meten te grof.. (de psyche is onzichtbaar voor het blote oog; dus fijnstoffelijk) Toch zijn er gefundeerde redenen waarom symptomen optreden!

Iemand met voortdurende angst heeft daar altijd een gegronde reden voor… Carl Gustav Jung.

Bij welke psychosomatische klachten kun je terecht bij een Hypnotherapeut?

Psychosomatische pijn kun je oplossen met Hypnose: Heb je last van…..

 • Hoofdpijn
 • Migraine, spanningen en oorsuizen
 • Stress klachten zoals “Hyperventilatie”
 • Tandenknarsen
 • Burnout klachten
 • Wriemelen aan plekjes op je lijf
 • Buikpijn
 • Eigenlijk zijn alle nog onverklaarbare klachten die niet (meer) medisch behandeld kunnen worden heel interessant voor Hypnotherapie.. Het geeft niet dat je anders bent, of je anders voelt. Het is juist prima dat jij uniek bent, mét jouw unieke klacht want in deze therapievorm kijken we toch naar jouw persoonlijke situatie en creëren we een afgestemde behandeling. Dat er psychosomatische klachten zijn die uniek zijn.. is voor een holistisch werkende Hypnotherapeut juist fijn. Het antwoord zit namelijk in jou!

  Met Hypnotherapie ga je naar de oorzaak van je klacht in jouw eigen onderbewuste en leer je de boodschap er uit te halen.. en vaardigheden toe te passen om er mee om te gaan… uniek op maat…

  Hoofdpijn oplossen met hypnotherapie

  Psychosomatische pijn kun je oplossen met “Hypnose” . Want de interpretatie van pijn gebeurt in ons brein, maar de beleving van pijn kan beïnvloed worden door hypnose. Bij chronische pijn heeft de pijn geen functie meer. In de sessie vragen we je onderbewuste dan ook om die pijnsignalen niet meer (op die manier) door te geven. Enkel indien er geen reden meer is om pijn te hebben, schakelen we met hypnose dat signaal uit. Dankzij deze therapie kan je hoofdpijn of migraine klacht dragelijk genoeg worden om er nog mee te kunnen functioneren, de pijn wordt minder hevig en je hebt weer controle over jezelf. In sommige gevallen verdwijnen de hoofdpijnen en de migraineaanvallen volledig.

  Review: Hypnotherapie de oplossing voor hoofdpijnklachten

  Ik had al jaren heel veel last van hoofdpijn. Maar niets hielp. Tot ik bij Jouw Essentie terecht kwam. Ik voelde me heel erg begrepen. Sabine is super aardig en begripvol, hierdoor voelde ik mij extra op mijn gemak. Ik had in eerste instantie niet verwacht dat de therapie zo goed zou helpen. Maar dat deed het wel. Dus als je een goede hypnotherapeut zoekt, ben je hier op de juiste plaats!

  Noëlle vd Vorst

  Studente

  Psychosomatische klachten behandelen met Hypnose

  Hoe ziet dat eruit?

 • We beginnen met het eerste gesprek en ontdekken welke thema’s er in je leven spelen. Welke patronen liggen op een dieper level? En bovenal: waar ben jij als mens naar op weg? Deze vraag is ten alle tijden werkelijk belangrijk. Wie wil jij zijn! Hoe weerhoud je klacht jou er nu wellicht van? Of helpt het nog ergens bij?
 • De volgende sessie(s) zetten we moedige, nodige stappen om jouw doel te gaan manifesteren. Hypnose geeft ons toegang tot jouw eigen schatkist aan ervaringen: je onderbewustzijn. Hier liggen unieke antwoorden klaar om opgehaald te worden. Ik als therapeut hoef dus helemaal niet het antwoord te weten: jij kent het zelf. En ik breng je hier graag via begeleiding met Hypnotherapie.
 • Help, ik heb een onverklaarbare klacht, wat kan ik nu al zelf doen?

 • Allereerst, wees aardig voor jezelf. Het is niet zo dat je klacht weg gaat als je hem wegdrukt, weg wilt moffelen, haat, je ervoor schaamt of wat dan ook. Je kunt beginnen met het te erkennen. En eens even heel diep doorzuchten, terwijl je denkt: “Ja.. ik heb hier dus last van… toch hou ik van mezelf, ook al is het nu zo.”
 • Heb je 30 minuten de tijd op dit moment? Maak het jezelf dan gemakkelijk. Zoek een rustige ruimte op waar je je helemaal jezelf kunt zijn.. en op je gemak deze visualisatie – geleide meditatie kunt doen… en vervolgens nog wat schrijfwerk.
 • Luister deze audio ( jawel: psychosomatische klachten kun je behandelen met Hypnotherapie) Deze audio is speciaal gemaakt om je klacht op een nieuwe manier te kunnen benaderen:
 • Hypnose audio: effectief bij onverklaarbare lichamelijke klachten

  Heel veel plezier met deze oefening die je zal helpen om je lichamelijke ongemakken op een nieuwe manier te benaderen. Met liefde gemaakte zelfhypnose audio speciaal voor jou:

  Ervaring mindset verbeteren om je klacht aan te kunnen

  En hoe heb je deze audio oefening met Hypnose ervaren? Kon je dieper in je lichaam zakken en contact maken met je hele beleving? Dit zou best wel eens een eerste stap op het pad van persoonlijke ontwikkeling kunnen zijn voor je.. wat je brengt in de richting van totale gezondheid! Ik gun het je… Je bent immers volmaakt geboren… en in de kern ten alle tijden ‘heel’. Je kunt deze opname nog eens luisteren.. of ervoor kiezen om persoonlijke begeleiding te ontvangen voor jouw unieke situatie. Zo kan ik jou ook volgen… en alles wat er speelt vanbinnen benutten als wegwijzers naar jouw geliefde doel.

  Conclusie

  Psychosomatische klachten oplossen doe je met Hypnotherapie omdat Hypnose de brug slaat tussen je dagelijkse denken en je onderbewuste diepe weten. Welnu: juist hier liggen de onverwachte, o zo toepasbare antwoorden. Mogelijk zijn er nog onverwerkte ervaringen; deze kunnen alsnog verwerkt worden, effectief, veilig, zodat er rust ontstaat in je hele systeem. Met individuele begeleiding kan ik je heel goed van dienst zijn.. omdat geen twee mensen (met dezelfde klacht) dezelfde aanpak nodig hebben.

  Jij bent uniek! Net als je klacht, en de oplossing zit in jouw essentie….

  “Ja, ik wens Hypnotherapie om mijn klacht op te lossen bij de kern”

  Scroll naar boven

  Direct afspraak maken