Met hypnotherapie buikpijn en PDS oplossen

Dankzij hypnotherapie kun je buikpijnklachten zoals PDS, opgeblazen gevoel, functionele buikpijn en darmklachten effectief oplossen. Deze methode werkt voornamelijk vanbinnen uit. Ook benutten we holistische natuurlijke ideeën over voeding en lifestyle. Lees hier toffe natuurlijke remedies en tips en alles over hoe het in z’n werk gaat als je buikpijn effectief én natuurlijk wilt behandelen, zonder medicatie en wel mét hulp van erkende hypnose.

PDS en buikpijn natuurlijk oplossen met Hypnose

Waarom Hypnose inzetten bij de oplossing van prikkelbare darm syndroom en buikpijnklachten? Omdat ons fysieke lichaam een verzamelpunt is van heel veel energie vormen. De meeste zijn onzichtbaar.. maar zijn er wel, desalniettemin. (denk aan: gedachtes, gevoelens–> beiden heel invloedrijk op je lichaamsbeleving: en toch onzichtbaar) En middels Hypnose kun je gemakkelijk contact maken met je diepere gevoelswereld en innerlijke beleving. Hier, in jouw unieke belevingswereld vanbinnen zal je zowel obstakels tegenkomen als ook hulpbronnen. Obstakels zijn er om overwonnen te worden.. en innerlijke hulpbronnen kunnen we effectief inzetten bij de genezing van buikpijn.

Natuurlijk kijken we ook naar voeding

Heb je regelmatig buikpijn, last van obstipatie, diarree, of andere darmklachten, zoals PDS? En wil je dit natuurlijk oplossen dan is het wezenlijk om jezelf op alle op alle lagen te leren kennen en dit thema grondig te onderzoeken:

 1. Wat eet je precies, hoeveel en wanneer, en in welke volgorde? We zullen voedingscombinaties bespreken die een ongekend verschil maken: zware vertering? Of juist een fijne vertering en dus een hele soepele doorgang van voedingstoffen mogelijk maken.
 2. Drink je voldoende? Ik zal je vertellen over hoe levend water ook kan helpen, en de doorstroming waarborgt.
 3. En neem je de tijd om te genieten van voeding? Of zit daar ongemak of haast bij, in welke laag dan ook? We zullen de stress hieromtrent wegnemen door het aan te pakken bij de bron middels Hypnotherapie.
 4. Welke associaties roept voeding bij je op? En je klacht; welke gevoelens zitten erachter? Ja, jouw antwoorden zitten in jouwzelf: je leert hoe je hier weer makkelijk mee communiceert en bovenal hoe je de aanwijzingen kunt opvolgen naar jouw oplossing.
 5. Beweging en creatieve uitdaging is ook heel belangrijk.

Holistisch te werk gaan is dé oplossing

We beperken ons niet tot één enkele visie, of één enkele remedie maar benaderen zo goed mogelijk het geheel. We kijken dus zo holistisch mogelijk naar je lichaam, je geest (gedachtes en overtuigingen), je gevoelens en energie.. en ook waar jij als mens naar op weg bent. Hypnotherapie zetten we dan effectief in bij het optimaal laten functioneren van je lichaam door alle lagen van je hele ervaring in balans te brengen, zo kan prikkelbare darm syndroom en buikpijn van binnen uit oplossen. We zullen dus zeker werken aan het stelselmatig verminderen van stress.

En we kijken naar de verborgen achterliggende oorzaken van pds en buikpijn.

Natuurlijke tips om gezond om te gaan met pds

Prikkelbare darm syndroom kun je natuurlijk behandelen zonder medicatie.. maar we benutten wel degelijk de natuur.. mocht dit wenselijk zijn kunnen we de raad van een samenwerkende Natuurgeneeskundige inschakelen en verder zijn deze tips wellicht nu al effectief:

 • Eet fruit enkel op nuchtere maag
 • Doe een darm detox en ontgift je lichaam
 • Gember kan je helpen bij het afvoeren van afvalstoffen
 • Aloë Vera kan je darmwand herstellen
 • Kurkuma helpt eventuele ontstekingen oplossen
 • Neem na een antibiotica kuur altijd pro-biotica, alsnog
 • Drink regelmatig verse muntthee
 • En eet vóór een complexe maaltijd een levende (rauwkost) enzymrijke salade
 • Kies een heerlijke extra bewegingsvorm zoals yoga
 • Duik echt vaker het bos in .. ben in de natuur
 • Versterk je lichaam door training en wel mét plezier
 • benut al je talenten (ook de weggestopte)
 • Neem voldoende rust in je hectische leven
 • Vindt gezonde oplossingen om stress te reduceren
 • Train je mindset met zelfhypnose audio’s (je ontvangt de unieke zelfhypnose op maat, na iedere sessie)
 • Laat je gevoelens toe en
 • Adem je vrij

hypnotherapie dé oplossing bij buikklachten

Juist in deze therapie werken we aan alle bovengenoemde punten. We brengen in het intake gesprek in beeld wat effectief zal helpen bij de oplossing. En we maken een behandelplan op maat, we passen de sessie(s) aan en stemmen ze af op jouw unieke situatie.

Wanneer is het voor jou?

 1. Misschien over eet je je?
 2. Of heb je last van tussendoor te veel snaaien en snoepen?
 3. Wie weet ben je juist al super gezond bezig en heb je toch last van opstopping?
 4. Last van winderigheid en ongemak in je buik?
 5. Voel je je dik of niet mooi? En hou je je (ware zelf) nog in?
 6. Misschien heb je je al laten doorlichten in het ziekenhuis en heb je daar voor het eerst gehoord van de toepassing van medische hypnose bij buikpijn.
 7. Of heb je gelezen over het inzetten van een virtuele maagband?
 8. En hoe dan ook wil je weer lekker in je vel zitten en je VRIJ voelen..
 9. Wil je juist bij stress weten wat goed en gezond is voor jou? En triggers ont-stressen?
 10. Wil je ook werken aan het positief ombuigen van een laag zelfbeeld?

Dan ben je hier aan het juiste adres.

Buikpijn bij kinderen: Hypnotherapie is effectief

Ook voor jongeren met pds helpt Hypnose aan dé oplossing van binnen uit

Heeft je kind last van buikklachten? Ook je zoon of dochter zal leren om een gezonde mindset te creëren tegenover de klacht. Deze therapie is erkend, en kost 95 euro voor een behandeling van 1,5 uur. Hypnotherapie wordt gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering.

Deze holistische behandelvorm waar we 1 op 1 werken en maatwerk leveren blijkt keer op keer enorm effectief te werken bij jongeren.

We kijken echt naar het kind: iedere situatie is uniek. Vaak blijkt dat het kind, of de tiener toch ook echt last heeft van overgevoeligheid of van faalangst en zijn er andere stress factoren die meespelen. Zoals ogebroken gezinnen en studiedruk belasten het kind dan nog meer totdat buikpijn een uitlaatklep wordt, waardoor ze in een vicieuze cirkel belanden. De weg wordt weer vrij gemaakt om uit deze stress cirkel te stappen en gezond verder op te groeien en te ontwikkelen, zó dat buikpijn niet meer nodig is.. Ik leer ze tools om met de klachten om te gaan. Ik begeleid graag tieners vanaf een jaar of 10 dus.. en ouder.

Ook het leren omgaan met HSP behandelen we mee

Pijn zelf thuis verhelpen met zelfhypnose bij pds

Ik leer je zo snel mogelijk verschillende zelfhulp methodes om direct je buikpijn klachten te verlichten. Deze middelen benutten we:

 • Zelfhypnose
 • EFT
 • Ademtherapie
 • Schrijf opdrachten
 • Hypnose audio oefeningen
 • Dieet tips en voedingsadviezen

Met de persoonlijk afgestemde oefeningen ga je tussen de sessies door effectief zelf aan de slag met tools die je proces verdiepen, versnellen en je op het pad van zelfontplooiing helpen op weg naar jouw doel: Fijn in je lijf wonen.. Vrij genieten, helemaal jezelf zijn

Buikpijn reduceren en vrij leven

Wat is jouw unieke doel? Waar wil jij zijn over een paar weken? Wil je je weer stralend voelen, ten midden van alle uitdagende levenssituaties? Rustig en lekker in je vel.. Wil je zelf jouw buik leren begrijpen en beter kunnen aanvoelen wat jou echt gelukkig maakt?

Ja, ik wil Hypnotherapie

Je bent welkom ook voor hypnotherapie online

Met hypnotherapie buikpijn en PDS oplossen