Home » Blog » Gelukkige relaties » Hoe word ik gelukkig in mijn relatie?
Hoe word ik gelukkig in mijn relatie?

Hoe word ik gelukkig in mijn relatie?

door | 11 feb, 2021 | Gelukkige relaties

Hoe word ik gelukkig in mijn relatie?

Ervaar je een dip met je partner en wil je graag weten wat je concreet kunt doen? Vraag je je af : “Hoe word ik gelukkig in mijn relatie?” Om deze vraag te beantwoorden gaan we in de 1e plaats naar jou toe. Hier hebben we namelijk vat op. En niet op de ander… Dus de vraag is: Hoe word je zielsgelukkig met jezelf? Daar beginnen we mee, want het geheim van een goede relatie is iets dat je nu al kunt onderzoeken en nu al kunt vergroten, versterken en kunt activeren. En vandaag benaderen we het op een hele leuke manier, ervaring van Sabine Land, erkend Hypnotherapeut plus inspiratie uit het boek van Gary Chapman: De 5 talen van de liefde.

Zo word je gelukkig in je relatie: Er zijn 5 liefdestalen die je gaan helpen om gelukkig te worden met jezelf in je relatie!

Gelukkig worden in je relatie

Leer de 5 talen van de liefde kennen. Dit is een metafoor die de beste tips en waardevolle kennis in zich draagt om het geheim te leren toepassen van geluk in de liefde. Spreek de juiste liefdestaal en je relatie zal opbloeien. Het werkt echt heel leuk en deze talen van de liefde hebben ook vele dialecten. Leer jezelf hierin kennen.. En dan heb je de tool in handen om je relatie gelukkig te maken. Het begint bij jezelf.. en springt heel aanstekelijk over in fijn gezelschap, zoals met je geliefde.. hier komt ie:

Dé 5 talen van de liefde

Ieder mens in uniek… en toch zijn we gelijk: we dragen liefde in de kern.

Door alle miljarden stapjes op jouw unieke pad van je leven heb je een hele eigen werkelijkheid opgebouwd en een hele eigen kijk op/ beleving van liefde ontwikkeld. En dat is fantastisch. Je bent uniek.. en o zo’n welkome aanvulling op het grote geheel.. en daarmee dus ook een waardig onderdeel van het grote geheel… Misschien voel je dat niet altijd zo omdat je soms ook niet meteen de welkome aansluiting zult voelen in je relatie met de ander. Deze unieke partner heeft namelijk ook zijn miljarden eigen stappen gezet via een heel persoonlijke weg. En sta je nu op dit punt en vraag je je af: Hoe wordt ik nu (weer) gelukkig in mijn relatie? Lees dan verder.

Jullie paden kruisen elkaar

Nu kruisen jullie paden…. En dat zou fijn zijn als dat vaker, vloeiender, mag gebeuren toch? En om dit proces van echte ontmoeting en uitwisseling van liefde te bemoedigen en versoepelen is het handig om de 5 talen van de liefde onder de loupe te nemen. Gaan we met deze loupe naar de ander kijken? Of duiken we eerst in onszelf? Wat mag je eigenlijk echt over jezelf weten, waardoor je ook gemakkelijker op meer momenten samen kunt komen, zelfs helemaal de paden kunt voelen kruisen of even samensmelten? Het is heel cruciaal als je weet wat jouw taal van de liefde is, en vervolgens kun je ook ontdekken wat de voorkeuren van de ander zijn.

Wat is mijn hoofdtaal van de liefde?

Er zijn 5 verschillende globale uitingsvormen om elkaar lief te hebben:

1. Samenzijn
2. Praten
3. Dienen
4. Geschenken uitwisselen
5. Fysiek contact beleven

Noem deze 5 hoofdvormen talen en dan kun je je gaan afvragen: “En welke specifieke dialecten spreek ik nog meer en hoor ik graag? → Ik zal wat voorbeelden noemen en vul ze gerust aan (graag zelfs) want jij bent uniek…. En jouw liefdes gevoelens doen er echt toe!!!

1. Samenzijn

Samen leuke dingen doen, samen eropuit, op reis, naar vrienden gaan of juist met z’n 2en bij de haard zitten? Een gemeenschappelijk doel na streven.. en samen zogezegd gelijk op wandelen. Samen sporten, samen koken, samen met de kinderen spelen. Met z’n 2en zijn of in een groep? Is voor jou samen zijn: jij bent bezig met jouw creatieve project op zolder en je partner is tegelijk bezig met zijn project in de schuur? Hoe ziet samenzijn er voor jou precies uit, zodat je je geliefd voelt?


2. Praten

Diepe conversaties voeren over het leven, elkaar complimenten geven, vragen stellen, dieper doorvragen, kletsen, bellen, berichten sturen, praten tijdens een activiteit zoals het eten, of juist converseren terwijl je elkaar aankijkt.. of de volle aandacht hebt.. in welke vorm? En in welke toon? Persoonlijke onderwerpen waar emoties kunnen stromen, of gezelligheids-klets-praatjes en grapjes en moppen? Bij welke communicatie vorm voel jij je echt geliefd?


3. Dienen

Hard werken, lekker koken, stofzuigen, de kinderen verzorgen, de reis uitstippelen, 101 ideeën uitwerken, dienende rol vervullen in de samenleving, mantelzorg. Werk je hard om de financiële druk voor het hele gezin te dragen? Houd jij van een opgeruimde plek, verwacht je dit ook van de ander? Hoe dien jij graag de ander.. omdat je dat zelf als een ultieme uiting van liefde ervaart?


4. Geschenken uitwisselen

Hou je van geven… of juist presentjes ontvangen? Grote uitgesproken cadeaus of hele kleine schattige intenties? Een briefje in je lunchpakket, een bos bloemen, of echt heel graag een vriendschapsring, weekendje weg-cadeaubon, verrassingen van welke aard dan ook waardoor je je ultiem geliefd voelt?


5. Lichamelijk contact beleven

Uitgebreide massages mét of juist zonder olie? Hand in hand lopen, lepeltje lepeltje liggen in bed, intimiteit leven sensueel of seksueel, een therapeutische handoplegging voelen, of een kriebelsessie door je haren ontvangen. Lichamelijk contact kan op zoveel manieren.. wat is jouw dialect in dit contact? Wanneer voel jij je nu echt zó geliefd?


Om echt gelukkig te worden, ontdek jezelf:

Welke combinatie van talen met bijbehorende specifieke dialecten vind ik echt zalig om te ontvangen? Beantwoord voor jezelf deze vragen:

 • Wanneer voel ik me dus helemaal geliefd?
 • Door welke handelingen met name?
 • Welke manieren en bijbehorende houding geven me dit heerlijke gevoel van liefde?
 • In welke situatie precies?
 • Door welke “touch” is het echt helemaal fijn voor mij
 • Dus wanneer voel ik mij echt totaal geliefd?

En wanneer voelt mijn partner zich geliefd?

Zodra je het voor jezelf helder hebt ben je er klaar voor ook je geliefde onder de loupe te nemen. Check nu ook zeker je partner: “Wat is de Liefdes Taal van mijn partner?” Vraag het hem.. en kijk nu al naar alles waarin hij zich ook zo heerlijk kan uitsloven.. dat zal zeker een hint zijn in de juiste richting.. En welke dialecten zijn werkelijk ultiem dat je partner zich totaal geliefd voelt? Wat maakt het? Wat doet het? In welk klein of groot gebaar zit het voor hem, om zich dus helemaal geliefd te voelen?

Het geheim van een goede relatie

❤ Partners staan naast elkaar in energie. Ieder is als een vat vol liefde. Als een gouden kan of kelk. Ieder individu is ook persoonlijk verantwoordelijk voor het heel-maken van het innerlijke vat van liefde. Jij bent degene die dit zelf kan (evt. met hulp) Het is niet de verantwoordelijkheid van je partner: want jullie staan naast elkaar.. Maar hoe leuk is het om elkaar wel te verstaan? In de juiste liefdes taal?

En dit kun je doen om gelukkig te zijn

❤ Partners geven aan elkaar. Gewoon omdat dat fijn is om te doen. Kun je rijkelijk geven en ook net zo goed ontvangen? Geven én ontvangen in overvloed is zoiets als twee rijkelijk gevulde kannen vol liefdeswater bij de bron.. Het spettert en stroomt over en weer.. net als bij een waterspel.. Ieder staat op zichzelf en toch heerlijk in verbinding. Het stroomt: Heerlijk vrij.

Conclusie:

Hoe word ik gelukkig in mijn relatie? Leer ten eerste jezelf kennen (evt. met fijne begeleiding) En ontdek naar welke liefdestaal /vorm jij hunkert. Hoe wil je graag behandeld worden? Welke taal van de liefde klinkt gewoon zalig in de oren? En hoe ziet dat er heel concreet in het moment uit? Wat heb jij nodig dat jouw vat van liefde gewoonweg weer kan stromen van geluk? Zodra dit helder is, kun je deze specialiteit / kwaliteit al beginnen te leven gewoon nu per direct met jezelf.. en deze ontdekking ook uitspreken naar de ander toe. Ten tweede kun je ontrafelen wat de liefdestaal van jou geliefde is. Vervolgens is het gewoonweg leuk, spannend en plezierig wanneer jullie gaan her-ontdekken en uitproberen hoe je elkaar deze fijne liefdes uitingen zult gaan geven. En zo zal de liefde weer vrij gaan stromen…

Veel liefs,

Erkend Hypnotherapeut online

 

Over Sabine Land

Door alle uitdagingen op mijn pad koos ik direct het vakgebied van de psyche te gaan volgen. Nu geniet ik inmiddels 14 jaar van mijn praktijk (sinds 2008). Ik wilde graag gelukkig zijn.

Wat hielp mij?

Zelf-liefde ontwikkelen met behulp van:

 

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

3 Reacties

 1. Dora

  Hallo allemaal, mijn naam is Dora. Ik ben hier om met jullie te delen wat ik heb meegemaakt in mijn leven en hoe Dr. Sunny mij heeft genezen en mijn familie heeft teruggebracht. De afgelopen twee jaar was mijn leven vol met zoveel slechte verhalen en ik ben hier om je te vertellen dat er geen probleem bestaat zonder oplossing. Ik heb al twee jaar last van een beroerte toen mijn man mij en mijn twee kinderen verliet voor een andere vrouw. Eerst dacht ik dat het maar een droom was, omdat ik niet kon geloven dat mijn man, die zoveel van me houdt, me kon verlaten voor een andere vrouw. vrouw allemaal omdat ik ziek ben, ik was er kapot van en ik stond op het punt zelfmoord te plegen toen een vriend me voorstelde aan deze geweldige man, Dr. Sunny, die me hielp mijn leven terug te krijgen nadat ik hem mijn probleem had uitgelegd, hij vertelde me wat ik moest doen en ik de rest moet hij aan hem overlaten. Na een week van onze ontmoeting begon ik me opgelucht te voelen en begon te lopen met mijn twee benen en handen en na drie dagen van mijn herstel kwam mijn man thuis en smeekte om vergeving. Ik kon mijn ogen niet geloven omdat ik denk dat alle hoop verloren was voordat ik deze geweldige man ontmoette die mijn leven herstelde en ook mijn man terugbracht. Ik kan je nu vertellen dat ik en mijn man meer dan ooit gelukkig leven. Dr. Sunny is echt een begaafd man en ik zal niet stoppen met het publiceren van hem, want hij is een geweldige man… Als je een probleem hebt en op zoek bent naar een echte en oprechte spellcaster om al je problemen voor je op te lossen. Probeer hem op elk gewenst moment, hij kan het antwoord zijn op uw problemen. Hier is zijn e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com of whatsapp +2348082943805

  Reageer
 2. Biruta Markoli

  Na drie weken gescheiden te zijn geweest, hield ik nog steeds van mijn man en wilde ik hem terug. Mijn man is van mij gescheiden omdat hij op zijn werk een jongere vrouw ontmoette. Na zeventien jaar huwelijk kon ik mijn man geen kind schenken en hoewel het niet mijn schuld was, waardeerde ik hem omdat hij jarenlang geduld met mij had. Ik legde al mijn problemen uit aan dokter Ilekhojie en hij beloofde me te helpen als ik serieus van geest was en bereid was hem te vertrouwen. Net binnen 72 uur reed mijn man kilometers naar ons huis en vroeg of we weer samen konden werken en ons konden verzoenen. Hij legde me uit hoe ellendig hij zich de afgelopen weken voelde en vroeg of hij weer naar huis mocht verhuizen. Ik ben blij dat de liefde van mijn leven terug is en dat de zaken beter gaan. Praat met Dr. Ilekhojie voor hulp. Zijn WhatsApp-contact: +2348147400259 of e-mail gethelp05@gmail.com

  Reageer
 3. Angela Marko

  Het zal u verbazen te weten dat alles wat zoveel mensen over dr. Ilekhojie hebben getuigd niets anders is dan de waarheid. Mijn man verliet mij en mijn kinderen omdat we zoveel ruzies en ruzies hadden. Zijn volk was ook tegen mijn huwelijk met hem. Ik hield zoveel van hem en had grote hoop dat we samen een mooie toekomst zouden opbouwen. Ik heb zes maanden gewacht en hij is nooit meer bij mij teruggekomen. Dus moest ik contact opnemen met dokter Ilekhojie, die er alles aan deed om ons te herenigen en de liefde en het geluk te herstellen die we ooit deelden. Dr. Ilekhojie voerde een verzoeningsritueel uit om onze band te versterken en binnen drie dagen kwam mijn man terug. Ook jij kunt deze geweldige hulp krijgen en leven om hem dankbaar te zijn, want hij stelt nooit iemand teleur. neem contact met hem op via e-mail: gethelp05@gmail.com Je kunt hem ook WhatsAppen op +2348147400259

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin