In dit artikel

Hypnotherapie bij angst: de sleutel tot innerlijke vrede

In dit artikel

De kracht van hypnotherapie bij angst

Heb je last van angst of paniek.. en ervaar je het als steeds lastiger om iets te verzinnen wat jou zou kunnen helpen? Je hebt al van alles geprobeerd, misschien zelfs meerdere therapieën en je wilt graag een effectieve oplossing om met je angstklachten om te gaan. Je staat nu op het punt om naar de onderliggende oorzaak van de angst te gaan kijken. Want Hypnotherapie kan de oplossing betekenen bij de behandeling van angst. Het helpt je op een dieper niveau met de angst om te gaan: het is namelijk dé sleutel tot innerlijke vrede.

Hoe Hypnotherapie helpt bij angst en fobieën?

Als je angst ervaart is dat niet slecht; het is een natuurlijke emotie die je ook kan helpen; zeker als er gevaar dreigt. Denk aan het moment dat je op een ladder staat; en één van de vier poten zakt ineens 10 cm de grond in. Fijn dat je snel paraat bent om je evenwicht te bewaren. Deze reactie is heel zinnig. Het gevoel ebt ook snel weer weg. Het wordt anders als je permanent fobieën of angstaanvallen ervaart. En ook irreële angsten waar je steeds in kunt blijven hangen. Deze komen vaak uit je onderbewustzijn en verdienen een aanpak die juist van binnenuit werkzaam is. Vaak is er een eerder moment in je leven die ten grondslag ligt aan de klachten die je nu ervaart. En Hypnose is een bewezen effectieve behandelmethode waarbij je op een constructieve manier deze angst cirkels leert doorbreken.

Paniekaanvallen en de cirkel doorbreken

Wist je dat een fobie, angstaanval of angststoornis begint met een inwendige gedachte?

Het is deze innerlijke gedachte waar je ook weer een onjuiste interpretatie of angst voor de angst voor voelt. Dit angstbeeld wordt dan juist de trigger die het gevoel veroorzaakt. De mens reageert op het ingebeelde schijn gevaar. Dit leidt tot vluchtgedrag van een normaal ongevaarlijke realiteit. Wat dus weer aansluit bij 1. (123123123123123 etc.) En je loopt dan in vicieuze cirkeltjes..

https://jouwessentie.nl/wp-content/uploads/2023/11/Hypnotherapie-angst-angstcirkel.jpg

Het effect van hypnose is dat we dit we deze vicieuze cirkel kunnen doorbreken waardoor je weer jezelf kunt zijn; zoals je bedoelt. Vrij, ongedwongen, zelfverzekerd in rust. Met een gezonde portie lef en levenszin.

Voor welke angsten en fobieën kun je (zelf)hypnose inzetten?

Wellicht heb je een sociale fobie, soms een angstaanval, of ervaar je spinnenangst, vliegangst of ben je bang om helemaal jezelf te zijn? Sociale angst.. Misschien ervaar je angst om te spreken in het openbaar, of je hebt last van angst in bepaalde situaties. Of het nu irrationele angst is of een natuurlijke reactie.. Vaak ga je ermee om door een bepaalde situatie te vermijden, maar blijft het daar niet bij.. je komt in een steeds krapper cirkeltje te zitten waarbij je jezelf lamlegt, of ook de ander.. die steeds meer rekening moet gaan houden met jouw wensen. En is de kans reëel aanwezig dat je op een dag alleen komt te staan; wellicht is hiermee je grootste angst getriggerd.

*Het is niet nodig om het zover te laten komen; maak een afspraak en zet vandaag nog de stap naar een leven vrij van terugkerende en extreme angstaanvallen.

Met een ervaren Hypnotherapeut kun je samen kijken naar de kern. In de sessie(‘s) leer je angsten en fobieën te overwinnen en krijg je ook audio’s mee die je thuis kunt beluisteren om op een kalme manier zelfhypnose te oefenen en met snel resultaat eindelijk weer rust in je hoofd te ervaren.

Persoonlijke ervaringen: Het effect van Hypnotherapie bij angst.

Er was eens een studente met de angst om te falen. Ze had er moeite mee om zelf van haar angst af te komen en zocht hulp. Hoewel ze zelf nog nooit van hypnose en hypnotherapie gehoord had, (en was het haar moeder die haar tipte..) is deze vrouw nu wel afgestudeerd en kon ze haar schooltijd op een kalme manier afronden en er zelfs nog van genieten ook. Bij haar bleek de heling in gang te gaan door dieper te kijken naar de onderliggende weggestopte gevoelens. Ze voelde zich nu tijdens de sessie heel veilig en comfortabel en durfde het ineens wel aan om in te voelen en de wijsheid van het eigen lichaam te ervaren.

Jouw angsten overwinnen met hypnose

Tijdens hypnose kunnen we zo’n veilige sfeer neerzetten dat je met gemak ineens wel je angsten op een kalme manier in de ogen kunt kijken. Bovendien leent het onderbewuste zich heel goed om speciale hulpbronnen aan te boren en op een dieper level voor jou te laten werken. Moderne Hypnotherapie, is geen praatsessie, geen hoofdelijk gebeuren maar een sessie waarbij je leert voelen. Het helpt je om bewust te worden van zaken die op een dieper niveau zijn weggestopt.. Gek genoeg door deze beren op de weg.. innerlijke draken.. aan te kijken, kun je je angst overwinnen. Door dit te oefenen en dus op een diep level te integreren (denk aan celniveau) kun je met zelfhypnose ook in je dagelijks leven weer zekerder door het leven gaan. Het lichaamsbewustzijn wordt er helemaal bij betrokken.. en dit werkt door.. ook na de sessies.

Conclusie: met hypnose naar een leven waarin je rustig kunt zijn en vooral jezelf.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een leven in vrijheid, rust en mét zelfverzekerdheid. Hoe blij zal je zijn wanneer je bijvoorbeeld weer zelf op vakantie gaat; of eindelijk gaat ontspannen in je relatie? Gaat genieten tijdens een meeting met nieuwe mensen.. je letterlijk anders in het leven staat. Maar nu heel stevig? En puur als jezelf, zoals je het bedoelt. Hypnose therapie is een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert.

Wil jij helemaal in vrede met jezelf zijn?

Fobieën of angstaanvallen zijn echt te overwinnen! Het zal je lukken in een veilige setting met hypnose en je zult zekerder door het leven gaan als je jezelf weer durft te bevrijden. Neem vandaag nog de eerste stap en vraag je online kennismakingsgesprek aan van 15 minuten. Gratis en vrijblijvend. Wil je het direct inplannen?

Ik pak de sleutel tot innerlijke vrede.

Ja! Ik wil vrij zijn!

Scroll naar boven

Direct afspraak maken