RBCZ

Vertrouwen en Kwaliteit in Complementaire Zorg

Jouw Essentie streeft ernaar om je de best mogelijke zorg te bieden. Daarom ben ik lid een beroepsvereniging en daarnaast ook lid van de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Wat is de RBCZ precies en waarom is dit belangrijk voor jou als cli├źnt?

Wat is de RBCZ?

De Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) is een overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van therapeuten in de complementaire zorg. Leden van de RBCZ voldoen aan strikte opleidings- en kwaliteitseisen, wat jou als cli├źnt de zekerheid biedt van hoogwaardige en veilige zorg.

Waarom ben ik lid van de RBCZ?

Mijn lidmaatschap bij de RBCZ betekent dat ik werk volgens hoge standaarden en dat mijn praktijkvoering regelmatig wordt getoetst. Dit lidmaatschap biedt mij professionele ruggensteun en helpt me om continu te groeien en ontwikkelen in mijn vakgebied.

Voordelen voor jou als cli├źnt:

  • Vrije zorgkeuze: Je hebt geen doorverwijzing nodig.
  • Kwaliteit en Veiligheid: RBCZ-therapeuten voldoen aan kwaliteitseisen en hebben een uitgebreide 4 jarige opleiding op HBO-niveau gevolgd.
  • Vergoeding Zorgverzekering: Behandelingen door RBCZ-therapeuten worden vaak vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering.
  • Betrouwbaarheid en Professionaliteit: De RBCZ biedt een keurmerk van betrouwbaarheid, wat jou als cli├źnt extra zekerheid geeft.
  • Holistische benadering: De nadruk ligt op jou; niet op je klacht.
  • Op elke factuur vermeld ik zowel mijn praktijk AGB-code als mijn persoonlijke AGB-code als therapeut. Deze codes zijn cruciaal voor de registratie en erkenning door zorgverzekeraars, waardoor je eenvoudig je factuur kunt indienen en de gedeeltelijke vergoeding per consult geregeld wordt.

Als lid van zowel de NBVH als de RBCZ, bied ik een dubbele garantie van kwaliteit en professionaliteit. Deze lidmaatschappen zijn een waarborg voor de beste zorg, ondersteund door sterke beroepsorganisaties. Bezoek ook onze NBVH-pagina voor meer informatie over deze belangrijke vereniging.

Visie van RBCZ

Hoe gezonder we zijn en hoe vitaler we ons voelen, des te meer we uit het leven kunnen halen

RBCZ

Bij Jouw Essentie ben je verzekerd van de beste begeleiding, ondersteund door zowel mijn beroepsvereniging, de NBVH, als de RBCZ. Samen werken we aan jouw welzijn en persoonlijke groei, met de zekerheid dat je in goede handen bent.

Scroll naar boven

Direct afspraak maken